Skip to main content
skip to content Français Search
Start of main content
Stantec Guelph Office

Transforming an industrial shed into a sustainable workplace

Guelph, Ontario

Having outgrown their existing facilities, but with no suitable purpose built space available in the area, this group of environmental scientists and landscape architects selected a 20,000 square foot former shipping warehouse as their new home. The challenge was transforming this industrial building into a highly collaborative workspace.

The design strategy builds on the juxtaposition of the industrial setting and the environmental science conducted within, exploiting the openness of the industrial shed. Stepping in through the building’s warehouse façade, a blast of bright, clean lines and finishes greet visitors. Throughout the workspace, subtle references to the environmental work appear, like the amoebic Ansel Adams-inspired film patterning and appliqués featuring the Latin root names of local plant and animal species studied.

Stripping the shed down to a shell created the opportunity to incorporate the latest energy systems from the ground up to ensure that the office could stand as a beacon for sustainable stewardship.

View A Project Near You

Find Stantec projects near you
End of main content To top