Skip to main content
skip to content Français Search
Start of main content
Cancer Centre at Guy’s Hospital

The science of treatment and the art of care

London, United Kingdom
 
Sectors
Services
Architect
Rogers Stirk Harbour + Partners / Stantec
News
A European first
Best Hospital Building Award Winner

The new Cancer Centre at Guy’s has been designed to create uplifting, non-institutional healthcare environments which supports the activities within by consolidating cancer treatment in one building and making the experience easier and less stressful for patients.

The Centre is made up of a number of stacked ‘Villages’, each with its own distinct identity relating to a particular patient need or clinical function. By breaking down this 13-storey building in this way, the internal environment becomes human-scale and manageable for patients and their families. There are three Villages for treatment - Radiotherapy, Chemotherapy, and Outpatients – together with a Welcome Village at ground level containing communal facilities; and a Private Patients Unit on the upper four floors.

Notably, the new Cancer Centre will be the first in the UK to wholly locate its radiotherapy treatment facilities above ground floor level - a key design decision following patient feedback. This will integrate radiotherapy as part of the normal life of the building and allows both patients and staff to benefit from views and natural light.

Stantec provided healthcare architecture and interior design services to Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust as part of a design team led by Laing O’Rourke and comprising architect Rogers Stirk Harbour + Partners and engineer Arup.

View A Project Near You

Find Stantec projects near you
End of main content To top