Skip to main content
skip to content Français Search
Start of main content
Confidential Client

Departing from the traditional workspace of a financial firm

New York, New York
 
Sectors
Services

A privately-owned, confidential financial firm, known for trust management and investment strategy, approached our team to design the renovations and addition of their tech support office. The expansion would need to house their technology department, while renovations to the existing building would focus on reorganizing departments.

We spent time with the client’s technology department to work through their vision for an open-concept, non-traditional office. The financial firm imagined a work environment that caters to collaboration, transparency, and change. This project wouldn’t come without challenges—the 80,000-square-foot floorplan had the potential to make the open office layout appear as a sea of workstations. To overcome this obstacle, we integrated several collaboration hubs to support preferences for group work or privacy.

Our design of the office expansion implements a hybrid model: it bridges the various departmental groups together while simultaneously inviting new talent and creative minds. Wood slat ceiling clouds, pops of color, accented floor finishes—strong architectural elements and bold features successfully delineate the space. The technology-rich office is garnished with glass partitions and now supports flexibility and employee retention.

View A Project Near You

Find Stantec projects near you
End of main content To top