Skip to main content
skip to content Français Search
Start of main content
NASA Glenn Research Center - Mission Integration Center

Earth and space inspired the design of this new flexible, efficient work environment

Cleveland, Ohio

When NASA wanted a universal space that would be suitable for a range of different user groups all working under one roof, they brought us in to help design it. Their primary goal was to create flexible, adaptable neighborhoods of varying sizes that would foster future innovation and collaboration.

Inspired by Earth and space, inside and out, the Mission Integration Center’s (MIC) exterior materials primarily consist of glass, insulated, “Crushed-Ice,” and silver-colored metal panels to emulate NASA spacecraft. Sweeping curves, which mimic twinkling constellations, were used in the terrazzo floor pattern and create the shape of the reception desk. These soft forms aid with wayfinding and promote fluid movement throughout the building.

A 50-foot-high tile wall in matte white, gloss white and mirrored silver mimics the Space Shuttle’s tiles. Twenty large scale custom wall hangings, which are actual color-enhanced views of Earth from outer space, are integrated into the building's architecture. Bright colors, contemporary furnishings, spaces to collaborate, and the ability to access technology no matter where one works, all support NASA's goals and identity. 

View A Project Near You

Find Stantec projects near you
End of main content To top