Skip to main content
skip to content Français Search
Start of main content
Research Support Facility 1 - National Renewable Energy Laboratory (NREL)

An ambitiously sustainable building for a client that practices what it preaches

Golden, Colorado

The Department of Energy (DOE) National Renewable Energy Laboratory (NREL) needed a design team to showcase their commitment to develop cost effective, energy efficient commercial buildings by 2025. The challenge was finding a design team that could match their ambition and deliver a building 15 years ahead of their goals. The DOE turned to Stantec’s sustainable engineering team, in partnership with RNL Design, to design one of the largest LEED Platinum certified office buildings in the nation to annually generate as much energy as it uses.

The H-shaped, 222,000 square foot building is oriented to allow the sun to flood the building with daylight. Additional energy efficient features include under-floor air distribution systems, radiant and evaporative heating and cooling, an underground thermal labyrinth, triple-pane windows that are occupant-controlled, and solar panels. Built from mostly recycled materials or sourced from within 500 miles, the research support facility truly leaves a small ecological footprint. The result is an energy efficient and inspirational workplace environment that is open and encourages collaboration, and serves as a living laboratory for NREL’s quest for sustainable, high performance design.

View A Project Near You

Find Stantec projects near you
End of main content To top