Skip to main content
skip to content Français Search
Start of main content
Smithson Valley High School

Local materials, new ideas

New Braunfels, Texas

A new addition, designed with materials common to the region, encompasses an administration suite, new classrooms, athletic facilities, and fine arts. Renovations were designed for science labs, a culinary arts lab, athletic rooms, and classrooms.

The new main entry is sweeping and dynamic. It truly defines this sprawling campus. The entries for fine arts and the competition gym were designed around a central plaza. The plaza is surrounded by seating, which allows for mass gatherings and outdoor performances.

Classrooms push themselves out into the common area. An efficient multi-story plan allows for good use of land, abundant natural light (reducing energy consumption from artificial lighting), and water collection for landscaping. The school also has informal learning spaces for outside-the-classroom collaboration. These spaces are equipped with marker-walls, projectors, and comfortable furniture. They encourage students to explore and research in teams or as individuals.

View A Project Near You

Find Stantec projects near you
End of main content To top