Skip to main content
skip to content Français Search
Start of main content
University of Wisconsin Eau Claire - W.R. Davis Student Center

A beacon and symbol of community

Eau Claire, Wisconsin
 
Sectors
Services
Associate Architect
Bray Architects

Named in honor of the university’s second president, William R. Davies, this new student center is a hub for social and cultural interaction. Designed by Stantec, in association with Bray Architects, the center opened in 2012 replacing its outdated predecessor.

The building occupies the site of an historic Indian meeting ground and fittingly provides a welcome place of shelter and community for today’s students. Its design draws inspiration from this rich history and beautiful surroundings—the Chippewa River, woods, and stone formations. Its distinctive canoe shape points to the Chippewa River.

The center features retail dining services, with servery and indoor/outdoor dining space, as well as two ballrooms, a theater, a campus nightclub, and offices for administration and the student council. The building was designed to meet the US Green Building Council Silver rating. Eco-friendly elements include a green roof, sustainable site landscaping, water efficient fixtures, and interior finishes that are recycled, rapidly renewable and locally sourced. Building systems consume 30% less energy than current code requires.

View A Project Near You

Find Stantec projects near you
End of main content To top